Затворена бирачка места на КиМ, излазност око 44 одсто

© Tanjug / Едиб ТахировићИзбори на КиМ
Избори на КиМ - Sputnik Србија
Пратите нас
Бирачка места на локалним изборима на Косову и Метохији затворена су вечерас у 19 часова. Према оцени ЦИК-а, протекла су регуларно, али је било информација из локала да је било неких инцидената или неправилности.

Право да гласају имају још само они који се тренутно на бирачким местима налазе. Према резултатима који се могу наћи на сајту ЦИК, нешто пре 19 часова, излазност на КиМ је близу 44 одсто.

 

Право гласа имало је 1.890.952 уписана.

Албанкса застава на излогу у Приштини - Sputnik Србија
Хоће ли се у недељу променити све на Косову

Што се неправилности тиче, како су јавили медији раније данас, у Грачаници су приведене две особе због међусобног физичког обрачуна и ремећења тока гласања.

У општини Гора на бирачким местима су изненада замењени чланови бирачких одбора из Јединствене горанске партије, која је у коалицији са Српском листом у косовском парламенту, и како кажу из Јединствене горанске партије та циљана ротација довела је у конфузију око 3.000 бирача Горанаца.

Два члана бирачког одбора у Клокоту приведена су, а један од њих је из Српске листе, председник бирачког одбора, који је покушао да заштити бирачку кутију од напада представника једне од грађанских иницијатива.

Локални избори на Косову и Метохији су одржани у 38 општина, а бираће се председници општина и одборници у општинским скупштинама. 

ЦИК је саопштила је да ће на изборима учествовати 91 политички субјект — 35 политичких партија, једна коалиција, 30 грађанских иницијатива и 25 независних кандидата.

На бирачки списак су уписана укупно 1.890.952 бирача.

Срби на Косову и Метохији ће на изборе изаћи са 18 листа и наступиће у 21 општини — у 10 општина у којој чине већину становништва и у 11 општина у којој нису већина.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала