Шведски возач на суду: Гледао порно-филмове док је возио децу аутобусом

© Фото : PixabayВозач аутобуса
Возач аутобуса - Sputnik Србија
Пратите нас
Гледање порно-филмова током вожње одвело је 55-годишњег возача омладинског аутобуса из Шведске на суд, где је осуђен на казну од 19.000 круна (око 2.000 евра) због немара у вожњи.

Возач аутобуса из Шведске гледао је порно-филмове док је превозио 15 путника из Остерсунда у Стокхолм. Међутим, пријатна екскурзија завршила се на окружном суду у Остерсунду, који је порно-ентузијасти изрекао озбиљну новчану казну, јавио је шведски јавни сервис СВТ.

Председник САД Доналд Трамп на конференцији за медије са емиром Кувајта шеиком Сабахом ел Ахмедом ел Џабером ел Сабахом - Sputnik Србија
Порно тајкун ударио на Трампа, амерички председник се брани тешком артиљеријом

Према сведочењу путника, возач аутобуса се загледао у свој мобилни телефон још на почетку путовања. После је укључио таблет, ушао на порно страницу и опуштено гледао филмове за одрасле, мање-више током целог путовања.

Други путник је рекао да је „возио као идиот“ и да су се многи путници жалили због тога. Неоптерећен саобраћајем, возач аутобуса је, наводно, обилазио друге аутомобиле, тракторе и камионе са једном руком на волану гледајући порно-филмове.

Један од адолесцената који је присуствовао инциденту поставио је на своју Фејсбук страницу фотографију возача како гледа порниће. Слику је одмах приметио организатор путовања, који је обавестио полицију. Током истраге, возач је признао да је користио таблет током вожње, а да је требало да га склони или искључи, али је негирао оптужбу за немар.

Претходно је саобраћајна полиција округа Вастерботен одлучила да казни компаније чији возачи неправилно користе мобилне телефоне са 1.000 круна по инциденту. Према синдикату „Комунал“, све је више возача аутобуса који гледају у телефоне док возе, због чега се месечно упути стотине жалби широм земље, наводи СВТ.

Графити Порно - Sputnik Србија
Фејсбук отпор забрани „Порнхаба“

Почетком ове године, Шведска је заузела 16. место на свету по саобраћају на „Порнхабу“. Ова нордијска земља са популацијом од 10 милиона становника је 90. најнасељенија земља на свету. Просечан посетилац из Шведске проведе 9 минута и 32 секунде дневно на „Порнхабу“. Више од две трећине посетилаца долази са мобилних уређаја — 56 одсто са паметних телефона и 13 одсто са таблета.

Укупно, 30 одсто посетилаца биле су жене, што је нешто више од светског просека од 26 одсто. Најбројнији су посетиоци узраста између 25 и 34 године.

Швеђани најчешће претражују филмове за одрасле својих сународника, а „шведски“ је њихов појам за претрагу број 1. На списку њихових жеља су и зреле жене и хентаи (порнографске аниме), навео је портал „Нихетер 24“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала