Експлозија у Црној Гори: Кога се Мило плаши, кад му је пратња пуна муниције и сузавца

© AP Photo / Risto BozovicМило Ђукановић
Мило Ђукановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Вест која доминира насловним странама водећих медија у Црној Гори јесте јучерашња саобраћајна несрећа на путу Подгорица-Цетиње, у којој су у судару путничког возила и аутомобила из пратње председника ДПС-а и бившег црногорског премијера Мила Ђукановића повређене три особе, док се возило из пратње се запалило.

Како наводе подгоричке „Вијести“, повређена су двојица чланова пратње Мила Ђукановића и особа из путничког возила са којом се пратња бившег премијера сударила, док су се у запаљеном возилу налазили муниција и сузавац.

Новинар из Подгорице Марко Вешовић за Спутњик каже да оно што се за сада може са сигурношћу рећи јесте да је у питању био несрећан случај.

Запаљено возило из пратње Мила Ђукановића - Sputnik Србија
Изгорело возило из пратње Мила Ђукановића, експлодирали муниција и сузавац

„Иако делује помало нереално, на основу онога што смо до сада могли да видимо, заиста се чини да је реч о саобраћајној несрећи, која се иначе Ђукановићу не дешава први пут. Старији се сећају да је он двехиљадитих година имао врло озбиљну саобраћајну незгоду у којој је био и повређен. Међутим, оно што је много важније од саме незгоде јесте чињеница да су се у возилу из његове пратње налазили муниција и сузавац. То довољно говори о каквој се бахатости ради и да је Ђукановићево обезбеђење буквално спремно на све. Сумњам да у региону постоји неки пример, а сасвим сигурно не у Европи, да пратња неког истакнутог државног званичника уз стандардну опрему има и сузавац“, каже Вешовић.

Како каже, тај податак у Црној Гори изазива подсмех.

„Међутим, то не треба да буде нимало смешно, јер се поставља питање — шта ће то обезбеђењу бившег председника Владе и са којим циљем се користи? Да не помињем чувени снимак који је јутрос објављен на црногорским порталима, где се види да ватрогасци буквално не смеју да приђу возилу како би угасили пожар, јер се из њега чују експлозије. Пуцала је муниција која је била у аутомобилу, па ватрогасци нису сматрали да је безбедно, те су ватру гасили из даљине“, напомиње Вешовић.

Мило Ђукановић - Sputnik Србија
Милу скинут ореол опасног момка

Он додаје да овај помало и комичан догађај ипак треба све да нас забрине.

„Овај догађај још једном указује на бахатост и однарођеност бившег председника Владе, човека, који иако скоро годину дана не обавља државне функције, ипак ужива све привилегије. Он је и даље корисник државног обезбеђења и вози се у колони од три, четири возила са затамњеним стаклима, ваљда жели да покаже неку своју моћ, обијест. Слободна јавност у Црној Гори сматра да за тим апсолутно нема потребе, јер да Ђукановић заиста прижељкује слободан контакт са грађанима и да има ту слободу, сигурно не би био под овако снажним мерама обезбеђења. Нажалост, државни органи Црне Горе процењују да њему то и даље треба“, оцењује Вешовић.

Наш саговорник каже да је возач аутомобила које је ударило у возило Ђукановићеве пратње приведен, а против њега ће по свој прилици бити покренут судски поступак.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала