Вучић: Не би било фер да локалне изборе покривамо републичким

© Tanjug / Раде ПрелићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић каже да ће вероватно следеће недеље његова странка донети одлуку о ванредним изборима. Вучић је поновио да он није за ту опцију јер сматра да би избори скренули пажњу са великих проблема и кључних питања које је потребно решавати у наредних годину-две.
Улаз у зграду Скупштине Србије - Sputnik Србија
Који би био прави разлог за ванредне изборе?

Такође, рекао је да је СНС изгубила председничке изборе у Београду, али је убедљиво победила у остатку Србије, и да „не би било фер да се на локалним изборима покривају републички“.

„Ако изгубимо, није никакав проблем, на крају се живи од дела која сте оставили“, поручио је он. 

Вучић је рекао да је потребно „показати озбиљност“, јер СНС не треба да „личи на оне који се крију иза псовки упућених њему“. 

„Ту нема политике, они мисле да је то довољно за освајање гласова“, рекао је Вучић. 

Лидер напредњака је поновио и да већина у СНС ипак сматра да би требало расписати ванредне изборе, а њихов аргумент је да би после тога стигле „четири године потпуног мира“. 

„Тако бисмо 2022. године имали и председничке и републичке и важне локалне изборе, било би довољно времена да се заврши посао приступања ЕУ. То је снажан аргумент, али остао сам при своме. Верујем да ћемо имати решење следеће недеље“, рекао је Вучић. 

Председник СНС је рекао и да су га поједини изненадили по броју освојених гласова у Београду на председничким изборима.

„Неки су добили неочекивано много гласова, али нека се не брину, нећемо им узети ниједан глас, као што нисмо ни тада. А ако они зову неког са стране јер не могу да обезбеде биралишта у Београду, не знам шта да кажем“, рекао је Вучић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала