Разоран земљотрес на граници Ирана и Ирака, најмање 10 погинулих

© Fotolia / Petrovich12Земљотрес илустрација
Земљотрес илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Најмање четири особе погинуле су у разорном земљотресу који је данас погодио регион Курдистана у Ираку, изјавио је курдски министар здравља, док ирачки здравствени и локални званичници наводе да је 50 људи повређено у области Курдистана, јавља Ројтерс. Извор из Црвеног полумесеца Ирана навео је да је рањено 138 људи.

Претходно је иранска државна телевизија јавила да је најмање шест особа погинуло у граду на западу Ирана у снажном земљотресу који је регистрован у близини границе Ирака и Ирана.

Како је пренела британска агенција, у иранском граду Каср-е Ширин има и доста повређених, док иранска телевизија наводи да се потрес осетио у неколико иранских градова, да је осам села претрпело штету, као и да су нека остала без струје.

Европски средоземни сеизмолошки центар саопштио је да је јачина земљотреса била 7,5 степени Рихтерове скале. Епицентар земљотреса био је на 204 километра североисточно од Багдада и 104 километра западно од иранског града Керманшах. Подрхтавање тла се догодило на дубини од 10 километара, саопштио је Европски средоземни сеизмолошки центар.

С друге стране, званичник ирачке метеоролошке службе наводи да је потрес био јачине 6,5 степени и да је погођен већи део земље, укључујући и Багдад.

Према америчкој геолошкој служби, епицентар земљотреса регистрован је југозападно од града Халабџе, дуж ирачко-иранске границе.

АП преноси да су погођене и иранске провинције на северозападу, западу и у централним областима земље. 

Земљотрес се осетио и у Дијарбакиру, на југоистоку Турске, као и у многим деловима Израела и у јужним и централним областима Јерменије.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала