Како је злостављана Моника Левински после афере са Клинтоном

© AFP 2023 / KENA BETANCURМоника Левински
Моника Левински - Sputnik Србија
Пратите нас
Пошто секс-скандали у које су умешани бројни бизнисмени, политичари и звезде Холивуда не силазе са насловних страна водећих медија, Моника Левински је одлучила да расветли позадину скандала са бившим америчким председником чији је била актер пре двадесет година.

Моника Левински признала је „Ивнинг стандарду“ да је, откад се њена афера са Билом Клинтоном појавила у јавности, постала жртва малтретирања, бројних несланих шала и вербалног узнемиравања.

Моника Левински 1999. године - Sputnik Србија
Повратак Монике Левински

Активисткиња и ТВ лице у то време није знала како да се заштити и осећала се потпуно беспомоћно.

Моника Левински је открила да ју је скандал у вези са њеном афером са Клинтоном трансформисао од приватног лица у „глобално познату и јавно понижену особу“.

Она верује да је понашање људи према њој, а нарочито њихова настојања да је понизе што је више могуће, повезано са „културом низ чији понор већ дуго падамо — оном која је распространила срамоту и понижавање, а управо је она у сржи силеџијског понашања“.

После свега што је проживела, Моника Левински је спремна да помогне женама у сличној ситуацији које су жртве вербалног злостављања и несланих шала, односно „културе злостављања“ како каже.

Од 2014. године она је активисткиња у „Дајана аворд“ кампањи против злостављања чији је циљ помоћ тинејџеркама и другим женама да се заштите.

Моника Левински била је 22-годишња приправница Беле куће кад је упознала тада 49-годишњег Клинтона. Након што је Клинтон негирао да је био у сексуалној вези са њом, постала је центар скандала и изгубила посао, а ниједан послодавац није хтео да је запосли.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала