Неуспешна потера за ванземаљцима: Друштвене мреже исмејале америчку авијацију

© REUTERS / U.S. Air Force/Senior Airman Matthew Bruch/HandoutАмерички Ф-15 ловац
Амерички Ф-15 ловац - Sputnik Србија
Пратите нас
Неуспешну потеру за неидентификованим летећим објектом на небу изнад америчке државе Орегон корисници друштвених мрежа бурно су испратили, а најпопуларније тумачење инцидента свакако је „руска инвазија“.

Наиме, многи су покушали рационално да објасне шта се то догодило када су амерички ловци Ф-15 покушали да пресретну неидентификовани летећи објекат над небом северозападне државе Орегон.

„То је био најобичнији авион без укљученог транспондера“, једно је објашњење, док су други брже боље оптужили Русију да је умешана у целокупан инцидент.

НЛО - Sputnik Србија
ЦИА објавила поверљива документа о НЛО изнад Хималаја

Једна од распрострањенијих верзија била је да је у питању или руски или кинески „невидљиви авион“, те је целокупан инцидент скривен од јавности како америчка авијација не би била осрамоћена, будући да је страни авион без проблема улетео у ваздушни простор Америке и без последица се вратио на исходну базу.

Појединци су директно критиковали америчку авијацију назвавши је најспоријом на свету јер чак ни Ф-15, који би требало да развије брзину од три маха, није успео да стигне тај неидентификовани летећи објекат.

Многи су отишли корак даље објашњавајући да је на небу заиста био свемирски брод будући да је летелица у једном тренутку учинила нагли заокрет ка северу при огромној брзини, након чега је нестала.

Инцидент се догодио 25. октобра, али је тек данас та информација процурила у јавност. Наиме, непозната бела летелица је нешто после четири часа ујутру примећена на небу изнад Орегона због чега су подигнути ловци Ф-15 како би је пресрели. Будући да летелица није имала укључен транспондер, претпоставља се да је на небу била некаква непозната војна направа, или пак авион намењен за шверц којекакве робе.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала