Шок за Немце: „Њујорк тајмс“ са лажним Штајнмајером на насловној страни (фото)

© AP Photo / Markus SchreiberАнгела Меркел са Штефаном Штајнлајном
Ангела Меркел са Штефаном Штајнлајном - Sputnik Србија
Пратите нас
„Њујорк тајмс“ је посветио велику пажњу причи о пропалим преговорима о формирању коалиционе савезне владе у Немачкој. Текст је илустровао фотографијом на којој је Ангела Меркел са немачким председником Франком Валтером Штајнмајером — тако барем стоји у потпису фотографије. У ствари, на фотографији је канцеларка са Штефаном Штајнлајном.

Штефан Штајнлајн је бивши државни секретар у Министарству иностраних послова, а од марта 2017. године је шеф канцеларије председника СР Немачке.

Прве реакције на друштвеним мрежама нису благе према уредницима из Њујорка. Карл Деменс, директор представништва листа „Берлинер Цајтунг“ из Вашингтона, жустро је коментарисао на Твитеру: „Погрешни председник. Има ли питања о немачко-америчким односима?“

​Заправо, грешка је могла да настане због погрешног наслова агенције АП. Како је саопштио „Ханделсблат“, Асошијетед прес је објавио фотографију уз пратећи наслов: „Немачка канцеларка Ангела Меркел, лево, напушта ’Белви палас‘ након састанка са немачким председником Франком Валтером Штајнмајером у Берлину“. Агенција је касније исправила грешку, али је за „Њујорк тајмс“ било касно да учини исто.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала