Нестао Спутњиков дописник у Јемену

© AFP 2023 / MOHAMMED HUWAISБорци Хута у главном граду Јемена Сани током сукоба са присталицама бившег јеменског председника Алија Абдулаха Салеха
Борци Хута у главном граду Јемена Сани током сукоба са присталицама бившег јеменског председника Алија Абдулаха Салеха - Sputnik Србија
Пратите нас
У Јемену је нестао сарадник Спутњика и већ 24 сата са њим није остварен никакав контакт након што су хутски побуњеници заузели зграду телевизијског центра у Сани.
Снимак убиства бившег председника Јемена - Sputnik Србија
Објављен снимак убиства бившег председника Јемена (узнемирујућ видео)

Дописник Спутњика последњи пут се јавио у недељу око 12 сати и 30 минута по централноевропском времену.

Агенција Спутњик чини све могуће како би сазнала судбину свог дописника.

„Чинимо се што је у нашој моћи како бисмо сазнали судбину и пронашли нашег дописника у Јемену, који је нестао након што су побуњеници окупирали зграду телевизијског центра у Сани, у којој се он у том тренутку налазио заједно са другим новинарима“, наводи се у прес-служби агенције.

У суботу су побуњеници заузели зграду телевизијског центра, где се налази канцеларија канала „Јемен данас“, са којим је радио самостални дописник. У згради је заточено око 40 новинара. Новинари су у недељу најавили штрајк глађу у знак протеста.

Заузимање зграде догодило се усред сукоба између бивших савезника — Хута и присталица бившег јеменског председника Алија Абдулаха Салеха који траје од четвртка након што је странка Салеховог генералног народног конгреса саопштила да су побуњеници покушали да изврше државни удар и обећали бебзедност хутским командантима уколико остану неутрални.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала