Месић поручио Шексу: Ако ми се нешто деси ти ћеш бити одговоран

© Sputnik / Alexey Kudenko / Уђи у базу фотографијаСтјепан Месић
Стјепан Месић - Sputnik Србија
Пратите нас
Након што је оптужен за велеиздају и након прозивки Владимира Шекса да је крив за самоубиство осуђеног ратног злочинца Слободана Праљка, некадашњи председник Хрватске Стјепан Месић добио је појачану полицијску заштиту. Месић је Шексу поручио да ће бити директно одговоран за случај да му се нешто догоди.

Загребачки недељник „Национал“ пише да је Владимир Шекс, председник Саветодавног већа ХДЗ-а и неформални саветник премијера Андреја Пленковића, као главног кривца за осуђујућу пресуду шесторици Хрвата из Босне и Херцеговине у Хагу оптужио бившег председника Стјепана Месића.

Слободан Праљак - Sputnik Србија
„Рат“ на Фејсбуку због хашке пресуде и самоубиства Праљка

Шекс је у бројним иступима оптужио Месића да је бранио тезу Хашког тужилаштва да су Фрањо Туђман, Гојко Шушак и Јанко Бобетко, са шесторицом бивших званичника Херцег-Босне, спроводили удружени злочиначки подухват у односу на Босну и Херцеговину.

У интервјуу за загребачки недељник под насловом: „Ако ми се нешто догодити директно ће бити одговоран Владимир Шекс, звани Колега и Сова“, Месић је казао:

„Владимир Шекс би морао да буде свестан чињенице да је, изричући ничим поткрепљену оптужбу против мене, преузео директну, а не посредну одговорност за све што би могло да ми се догоди. Наглашавам: директну одговорност. А од његових оптужби немам потребу да се браним, нити то желим и имам разлога.“

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала