Шта је Нострадамус предвидео за 2018. годину?

© AFP 2022 / MICHEL GANGNE Фотограф Ив Босон са фотографијом Нострадамуса
Фотограф Ив Босон са фотографијом Нострадамуса - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
На данашњи дан, 14. децембра, рођен је велики француски пророк Мишел де Нотр Дам, познатији као Нострадамус, који је за наредну годину предвидео много турбулентних догађаја.

Нострадамус је рођен у 16. веку, а као познати лекар и астролог уживао је велики углед у друштву.

Ипак, оно по чему је био најпознатији јесте његова наводна способност предвиђања догађаја.

Један од његових највернијих поштовалаца била је Катарина Медичи, која га је, због афинитета ка окултном, штитила од инквизиције у доба када се вештичарење кажњавало смрћу.

Пророк - илустрација - Sputnik Србија
Пророчанства од којих ће вам се следити крв у жилама

Француски пророк би наводно пунио чинију водом, коју би затим дуго посматрао. У тим тренуцима јављале би се визије будућности.

Како су векови пролазили, тако је свет почео да развија помешана осећања о овом пророку. Многи Нострадамуса виде као једног од највећих превараната свих времена, док други сматрају да његова пророчанства не треба олако узимати у обзир, с обзиром на то да се велики део већ обистинио.

Нострадамус је предвидео неколико изузетно негативних догађаја за 2018, који би у потпуности требало да измене планету онакву какву је данас знамо.

Француски пророк видео је да ће се свет суочити са променама међу нацијама и да ће се догодити неколико већих природних катастрофа које ће потрести свет.

Ове године тако би требало да дочекамо ерупцију Везува, иза које ће следити јак земљотрес, а ова два велика догађаја однеће животе 16.000 људи.

Пророк је предвидео и страховито снажан земљотрес на западној територији САД, чији ће се таласи осетити широм света.

Чини се да је Нострадамус био свестан и климатских промена, јер је тврдио да ће „краљеви опљачкати шуме“ и „да ће се небо отворити, а поља сагорети од топлоте“.

Познати пророк је такође тврдио да ће у Француској почетком 21. века започети рат, који ће се проширити на преостали део Европе и укључити „сукоб све велике силе“. Тврди и да ће након немирног периода од 27 година (2025. године) опет завладати мир, али да ће „мало ко моћи да ужива у њему“.

Најпрецизнија Нострадамусова предвиђања која су се обистинила до сада су:

 

  • Француска револуција
  • Велики пожар у Чикагу 1871. године
  • Открића Луја Пастера
  • Јачање моћи Адолфа Хитлера у Немачкој 30-их година
  • Слетање на Месец
  • Убиство Кенедија
  • Стварање атомске бомбе
  • Терористички напад на Светски трговински центар у Њујорку 11. септембра 2001.

 

„Велики ватрени земљотрес ће погодити Нови Град. Две велике стене ће се дуго борити; а онда ће Аретуза (грчка нимфа) обојити нову реку у црвено. Нико неће бити поштеђен“, писао је Нострадамус за пад Кула близнакиња.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала