Руски космонаут открива како мирише отворени свемир

© Фото : NASAАмерички космички теретни брод Cygnus током припајања МСС
Амерички космички теретни брод Cygnus током припајања МСС - Sputnik Србија
Пратите нас
Космонаут Сергеј Рјазански, који се вратио са Међународне свемирске станице, испричао је да отворени свемир мирише на заваривање метала.
Међународна свемирска станица - Sputnik Србија
Сојуз слетео у Казахстан, астронаути на земљи после 140 дана (видео)

„Морам да кажем да смо питање: ’На шта мирише свемир?‘, разматрали са свим посадама на станици. За мене је то мирис заваривања метала, нека специфична нијанса“, рекао је Рјазански.

Према његовим речима, амерички астронаут Џек Фишер такође сматра да мирис свемира личи на мирис врелог метала, али је за њега он повезан са осећајем мириса који се јавља када воз нагло кочи.

„А (астронаут НАСА) Ренди Брезник из неког разлога је упоредио мирис свемира са супом од печурака, али ми смо одлучили да нешто није у реду са његовим чулом мириса. Највећи број нас је упоредио мирис отвореног свемира са усијаним металом. Он је врло специфичан, не може се ни са чим помешати“, додао је Рјазански.

Летелица „Сојуз МС-05“ са руским космонаутом Сергејем Рјазанским, америчким астронаутом Рендолфом Брезником и италијанским астронаутом Паолом Несполијем вратила се 14. децембра на Земљу.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала