Влада Црне Горе: Термин посете Косову није договорен

© Fotolia / Kichigin19Застава Црне Горе
Застава Црне Горе - Sputnik Србија
Пратите нас
Влада Црне Горе демантовала је писање приштинских медија да је договорено да премијер Душко Марковић посети Приштину крајем јануара наредне године.

„Термин посете премијера Душка Марковића Косову није договорен“, саопштено је из Владе Црне Горе, а поручено је и да је питање демаркације за Подгорицу завршена ствар.

Графит који су написали Албанци са Косова на Чакору : Косово је Чакор. - Sputnik Србија
Битка Приштине и Подгорице: Може ли Харадинај отциjепити и дио Црне Горе

Приштински медији пренели су раније да је посета премијера Марковића Приштини договорена синоћ у Бриселу, а из Владе Црне Горе кажу да је косовски премијер Рамуш Харадинај позвао црногорског премијера да посети Приштину, а да ће, како се наводи, два кабинета тек договорити термине.

„Премијер Марковић том приликом је рекао колеги Харадинају да у вези са демаркацијом границе нема, нити ће бити промене става Црне Горе и позвао је Косово да у парламенту потврди споразум, што је више пута затражено и са највиших адреса у Бриселу и Вашингтону“, рекао је за агенцију МИНА шеф Бироа Владе Црне Горе за односе са јавношћу Срђан Кусовац, преноси РТЦГ.

Портал „Газета експрес“ пренео је да ће Марковић боравити у Приштини између 20. и 30. јануара наредне године, додајући да ће једна од тема бити демаркација граничне линије са Црном Гором, што је предуслов за визну либерализацију за грађане Косова.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала