Кокеза открио зашто је сменио Муслина

© Tanjug / TANJA VALICСлавиша Кокеза
Славиша Кокеза - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза изјавио је да је до разлаза са доскорашњим селектором Славољубом Муслином дошло јер Савез није желео да ризикује и изгуби таленте као што су Сергеј Милинковић Савић, Милош Вељковић и Немања Радоњић.
Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин. - Sputnik Србија
Ко хоће да сруши српски поход у Русију: Правда за Муслина!

„Пре и после утакмице у Бечу против Аустрије много људи ме је питало зашто Марко Арнаутовић не игра за Србију. Нико није рекао да је крив неки бивши селектор, сви су рекли да је криво руководство Савеза. Истине ради, ФСС је тада желео да Марко игра за Србију, а колико знам желео је и Марко. Није био позван и изабрао је другу репрезентацију. А ко би био крив да су Милинковић Савић, Вељковић, Радоњић за шест месеци отишли да играју за другу репрезентацију? Кокеза и Буњевчевић. Зато је дошло до разлаза. Ти момци су будућност српског фудбала и нисмо хтели да допустимо да не играју за Србију“, рекао је Кокеза за „Недељник“.

Он је додао да је од Муслина тражено да ти момци само дебитују за А тим на азијској турнеји, како би их Србија обезбедила за себе и да нико није тражио да их води на Мундијал у Русију, али да је он то одбио.

„За нас је то било неразумљиво и нисмо хтели да прихватимо. Имамо одговорност за будућност српског фудбала и ти момци треба да донесу много радости нацији и када Кокеза више не буде председник ФСС-а, а Муслин селектор“, истакао је Кокеза.

Први човек ФСС-а је као пример Муслиновог одбијања навео његов коментар после утакмице Лиге Европе између Нице и Лација, на којој је Милинковић Савић постигао два и наместио један гол.

„Тада ми је рекао да је Сергеј био један од најгорих на терену. Мислио сам да га нисам добро чуо, питао сам га да ли причамо о утакмици Ница — Лацио на којој сте ви били, а он каже: ’Да, био је један од најгорих на терену‘“, рекао је Кокеза.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала