У Ирану све напетије: Већ се броје мртви

© REUTERSПротести у Ирану
Протести у Ирану - Sputnik Србија
Пратите нас
Иранске власти су потврдиле погибију два демонстранта за време протеста у Доруди у провинцији Лурестан, јавља телевизија „Прес“.
Демонстрације у Ирану - Sputnik Србија
Иран: Страни агенти убили људе

Заменик гувернера провинције за политичка питања и безбедност Хабибул Хоџастепур рекао је да су ови протести у граду прерасли у сукобе са полицијом. Притом, војска и полиција „нису испалиле ниједан метак на људе“.

„У тој конфронтацији смо намеравали да на миран начин ставимо тачку на окупљања, али су због присуства непријатељски расположених лица и екстремиста, као и група који раде под руководством иностраних специјалних служби, на несрећу две особе убијене“, рекао је он.

Раније је Ројтерс јавио да је иранска полиција данас употребила водене топове како би растерала демонстранте који су се окупили на тргу Фердовси у центру Техерана.

Председник Ирана Хасан Рохани изјавио је да грађани имају право на протесте, али без насиља.

Јуче су у Доруди и низу других градова одржани протести. Демонстранти су тражили смањење цена и скандирали антивладине пароле.

Парламентарна комисија за безбедност и спољну политику Ирана одржаће ванредну седницу на којој ће се разматрати настала ситуација.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала