Признање: Ово је први доказ да је управо у току геноцид

© REUTERS / Cathal McNaughtonЖена из народа Рохинџа у избегличком кампу у Њу Делхију
Жена из народа Рохинџа у избегличком кампу у Њу Делхију - Sputnik Србија
Пратите нас
Безбедносне снаге Мјанмара и мештани једног села, који су будистичке вероисповести, убили су 10 Рохинђа муслимана чија су тела откривена у масовној гробници у држави Ракајну, саопштила је војска Мјанмара.

Саопштење је објављено на страници врховне команде Фејсбуку и у њему се наводи да су тела откривена у гробници припадала Рохинђама, који су претили будистичким селима, као и да су убијени у одмазди, преноси АП.

Протести подршке рохинђа муслиманима који страдају у Мјанмару - Sputnik Србија
Ново опасно жариште: Муслимани устају широм планете због народа који је — збрисан!

Тела су пронађена у децембру у масовној гробници недалеко од гробља у селу Ин Дин.

„Тачно је да су сељани и безбедносне снаге признале да су убиле 10 бенгали терориста. Војска ће преузети одговорност за оне који су одговорни за убијање и који су прекршили споразум. Овај инцидент се догодио јер су терористи претили и провоцирали мештане будистичке вероисповести“, наводи се у саопштењу.

То признање је прво од почетка „операције чишћења“ против мањине Рохинђа у августу, током које је 650.000 припадника те мањине побегло у суседни Бангладеш, а што су УН назвале етничким чишћењем.

Влада Мјанмара, у којем је већина становништва будистичке вере, одбија да призна Рохинђе као мањину, иако живе у тој земљи генерацијама, наводи АП.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала