Одложена седница Председништва, Тачи и Весели са амбасадорима

© Flickr / David BaileyПриштина, Косово
Приштина, Косово - Sputnik Србија
Пратите нас
Председништво косовског парламента, које би данас требало да одлучи о томе да ли ће и када бити заказана седница на којој ће се одлучивати о опозиву одлуке о формирању Специјалног суда, одложена је због наводно редовног састанка који председник Хашим Тачи има са амбасадорима.
Косовски полицајац на месту где је убијен Оливер Ивановић у Косовској Митровици. - Sputnik Србија
Немачки медији: Север Косова — мафијашка црна рупа

Приштински портал „Вести“ објавио је да је Председништво парламента одложено јер се и Тачи и председник Скупштине Кадри Весели налазе на састанку са амбасадорима акредитованим на Косову.

Иначе, Председништво парламента је било заказано за 11 сати.

Власти у Приштини су последњих недеља под великим притиском међународне заједнице и њихових дипломатских представника на Косову да одустану од иницијативе за опозив одлуке о формирању Специјалног суда, а да ће, у противном, другачија одлука штетно утицати на статус Косова и односе са његовим међународним партнерима.

Одлуку о формирању Специјалног суда који ће се бавити ратним злочинима представника тзв. Ослободилачке војске Косова над Србима и другим неалбанцима, као и лојалним Албанцима, донета је 2015. године, када је на власти била Тачијева ДПК.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала