Додик: Не подлежем било каквим притисцима

© Фотохост-агентство / Уђи у базу фотографијаМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су односи Српске и Србије најбољи од када постоје Република Српска и Споразум о специјалним и паралелним везама са Србијом.

Истакао је да му је важан веома јасан став Србије и председника Александра Вучића да они поштују Устав и територијални интегритет БиХ и да воле Републику Српску, те нагласио да никада није доживео никакву врсту притиска из званичног Београда.

Он је гостујући на телевизији „Фејс“ рекао да Србија подржава све што се договори у оквиру БиХ на уставан начин.

Изградња ауто-пута - Sputnik Србија
Стиже „веренички прстен“ из Истанбула — сече Српску на два дела (фото)

„То је веома добар оквир што се нас тиче“, рекао је Додик, одбацивши све спекулације страних дипломата и представника дела међународне заједнице да је под великим политичким утицајем председника Србије и да би наводно урадио све што Вучић од њега затражи.

Додик каже да није човек који би подлегао било каквом притиску, па ни од Вучића, мада, како је напоменуо, тога није ни било.

Председник Српске рекао је да има своју одговорност, као и Вучић, и да је веома задовољан сасвим отвореним разговорима које воде, преносе бањалучки медији.

„Сви наши договори били су рационални и разумни. Наравно да у неким питањима и нисмо сагласни, али како време пролази најчешће веома брзо нађемо консензус. Ту није реч о ремећењу нечијих односа или наношењу политичке штете некоме, него најчешће о нашој сарадњи, односима који су у овом тренутку најбољи од када Република Српска постоји и од када постоји Споразум о специјалним и паралелним везама са Србијом“, нагласио је Додик.

Када је реч о изградњи ауто-путева, Додик је навео да је примарни правац ауто-пута Бањалука-Бијељина и да ће ускоро у целини бити завршена деоница до Добоја, те истакао да је један од приоритета и пут од Вишеграда до Источног Сарајева.

Одговарајући на питање која ће бити варијанта трасе аутопута Београд-Сарајево, који треба да буде грађен средствима из Турске, Додик је рекао да су далеко те турске паре и да нема осећај да је неко спреман да дâ новац како се то приказује и очекује.

„Било би добро да Турска дâ добар кредит за градњу путева. Нисам против тога“, истакао је Додик и додао се не може забранити ФБиХ да гради путеве, нити она то може да забрани Републици Српској.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала