Бивши амерички војник жели да помогне породици руског хероја (видео)

© Фото : Youtube/RTАмерички војни лекар Стив Сола одао је пошту погинулом руском пилоту
Амерички војни лекар Стив Сола одао је пошту погинулом руском пилоту - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички војни лекар, бивши члан посаде америчког ваздухопловства Стеве Сола, жели да помогне породици пилота Романа Филипова, који је погинуо у Сирији.

„Ја сам, као бивши члан посаде војног авиона, пажљиво читао материјале о мајору Филипову и веома сам ожалошћен због тога што се десило. Да ли можда постоји неки приватни фонд за прикупљање средстава за подршку његовој породици? Сигуран сам да је Ваздушно-космичке снаге Русије неће оставити у невољи, али можда постоји и неки други начин да се помогне“, наводи се у писму које је стигло у редакцију телевизије РТ.

У интервјуу за РТ Сола је испричао да је био усхићен одважношћу руског војника који се „жртвовао за своје саборце“. Сола је признао да није сигуран да ли би имао храбрости да учини исто.

„Он је био изузетан човек. Жао ми је што га нисам лично познавао“, додао је он.

Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Путин потписао указ: Роман Филипов је херој

„Знао је какве су му шансе и знао је шта мора да уради. И знао је да га никада неће заробити. То је одлука коју је морао да донесе“, рекао је Сола, видно узнемирен. „То је била веома тешка одлука али ја је поздрављам. Урадио је оно што је морао да уради“, додао је он.

Мајор Роман Филипов погинуо је 3. фебруара. Јуришни авион Су-25, у којем је прелетао зону деескалације Идлиб, терористи су оборили ручним лансирним системом. Пилот је успео да извести команду о нападу, а затим се катапултира у подручју насеља Тел Дебес које је под контролом терориста.

Након приземљења, Филипов је почео да се бори са терористима и озбиљно је рањен. Када су терористи пришли на неколико десетина метара, мајор се разнео гранатом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала