Коха диторе: Како је ЕУ издала Ахтисарија и Косово

© Sputnik / Iliya Pitalev / Уђи у базу фотографијаАлбанске заставе у Приштини
Албанске заставе у Приштини - Sputnik Србија
Пратите нас
Приштински лист „Коха диторе“ пише да је „Европска унија издала Косово“, јер је остала неутрална у односу на његов статус, иако су преговори о проглашавању косовске независности, како наводи, обављени у сарадњи са међународном заједницом и прилагођени ЕУ.

„Од преговора до проглашавања независности, све је прилагођено ЕУ и улогама које су биле планиране. Међутим, на крају, ЕУ је издала (Мартија) Ахтисарија тиме што није нашла јединство у подржавању његовог предлога и издала је Косово, јер је остала неутрална по питању о његовог статуса“, пише лист, наводи се у Унмиковом прес-клипингу.

Лист оцењује да је проглашење косовске независности било „најмање једнострано“, јер је тај процес спроведен уз сарадњу са међународном заједницом.

У тексту се тврди да је „Косово испунило своје обавезе из Ахтисаријевог пакета“, док ЕУ „не само да је експериментисала са својим не тако успешним присуством на Косову, већ је такође доживела неуспех на пољу својих политичких обавеза“.

Лист закључује у тексту да „ЕУ не може да се понаша према Косову као и према другим земљама у региону, а не помаже ни Србији тиме што ствара утисак да постоји решење које не укључује независност Косова“.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала