Тачи тврди: Мотиви убиства Ивановића мафијашке природе

© AP Photo / Bojan SlavkovicКосовска полиција на месту убиства Оливера Ивановића у Косовској Митровици.
Косовска полиција на месту убиства Оливера Ивановића у Косовској Митровици. - Sputnik Србија
Пратите нас
Косовски председник Хашим Тачи тврди да засад нема индиција које би алудирале на то да је убиство Оливера Ивановића било етнички мотивисано, а да први подаци указују на криминалне, мафијашке мотиве.

Тачи сматра да ће "истина изаћи на видело, иако ће некога то болети".

Кадри Весељи - Sputnik Србија
Весељи: Убиство Ивановића је терор једних Срба над другим Србима

„Истрага о убиству Оливера Ивановића се наставља. Засад нема индиција које би алудирале на етнички мотивисан случај, али прве информације указују на криминалне, мафијашке мотиве. Сарађиваћемо са српским властима како бисмо добили адекватне информације“, рекао је Тачи за телевизију Н1.

Упитан откуд зна да је убиство криминалне природе кад нема никаквих јавних резултата, Тачи је рекао да се ради о прелиминарним подацима истражних органа.

„Даље не могу да говорим. Ту су и релевантне институције које ће дати своје резултате. Међутим, можда постоје и криминалне структуре повезане са одређеним политичким круговима“, рекао је Тачи.

Ивановић је 16. јануара убијен испред седишта своје странке у северном делу Косовске Митровице, а истрага о овом убиству је још у току, колико је јавности познато, без било каквих резултата.

 

Танјуг    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала