Почело суђење премијеру Македоније због корупције

© Fotolia / Ognen TeofilovskiПремијер Македоније Зоран Заев
Премијер Македоније Зоран Заев - Sputnik Србија
Пратите нас
Након неколико одлагања, данас је на суду у Скопљу почео процес против македонског премијера Зорана Заева, оптуженог за корупцију.
Демонстранти  у Скопљу на багерима испред македонског парламента демонстрирају против споразума који би обезбедио службену употребу албанског језика, Македонија - Sputnik Србија
Албански наум у Македонији – Завади браћу, па владај!

Заев се на данашњем рочишту изјаснио да није крив, додајући да је уверен да ће током суђења бити одбачене оптужбе против њега које су исконструисане док је био лидер опозиције, преноси МИА.

Зоран Заев, 43-годишњи социјалдемократа који се налази на власти од јуна 2017. године, оптужен је да је примио мито од око 160.000 евра од локалног бизнисмена како би купио грађевинско земљиште у Струмици, где је био градоначелник.

„Доказаћемо да је Заев, док је био градоначелник Струмице 2013. примио мито и да је крив“, рекла је државна тужитељка Валентина Бислимовска.

Почетак тог процеса је редовно био одлаган од почетка 2016. године.

Заев је навео да је циљ оптужбе да га спрече да се бави политиком.

Македонско државно тужилаштво намерава да као доказ поднесе видео-снимак снимљен скривеном камером током разговора Заева са једним бизнисменом. Премијеров адвокат Филип Медарски оспорава аутентичност снимка.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала