Трамп: Русија се мешала у изборе, али није утицала на гласове

© AP Photo / Evan VucciПрезидент США Дональд Трамп во время встречи с законодателями по вопросам иммиграционной политики в Белом доме
Президент США Дональд Трамп во время встречи с законодателями по вопросам иммиграционной политики в Белом доме - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да је било мешања Русије и вероватно и других земаља у америчке изборе 2016. године, али да ниједна земља није утицала на гласове Американаца.
Председник РФ Владимир Путин - Sputnik Србија
Путин: Русија неће изручити грађане које САД оптужују за мешање у изборе

„Па, Руси нису имали никаквог утицаја на наше гласове, али је сигурно било мешања и вероватно су се и друге земље и можда други појединци такође мешали“, рекао је Трамп на заједничкој прес-конференцији са шведским премијером Стефаном Левеном, преноси Ројтерс. 

Упитан да ли га плаши могућност мешања Русије у предстојеће изборе за Конгрес САД Трамп је рекао да ће Вашингтон сузбити сваки такав покушај уколико уследи.

„Ми радимо веома дубоку студију и изаћи ћемо са неким веома снажним сугестијама у вези са изборима који ће бити одржани ове године… Супротставићемо се шта год буду радили и то веома чврсто“, казао је Трамп.

Он је навео и да је јако добро имати „папирни“ систем бројања гласова, за разлику од компјутерског, јер је „реч о старомодном систему гласања, али то уопште није лоше“.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала