Канцеларија за Косово: Позивни број 381 није укинут

© Фото : pixabayТелефон
Телефон - Sputnik Србија
Пратите нас
Телеком Косова је саопштио да се позивни број Србије 381 од 24. марта неће више користити на КиМ, преноси „Коха“, а заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев тим поводом каже да се за Србе ништа неће мењати и да су тврдње Приштине о укидању тог позивног броја — неистините.

У саопштењу косовског Телекома се додаје да ће се користити само број 383, који је, како се наводи, према договорима Београда и Приштине додељен Косову.

За Србе на Косову и Метохији се ништа неће мењати ни у фиксној ни у мобилној телефонији, а свака тврдња Приштине о укидању позивног броја 381 је лаж, каже заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев.

Како се наводи у саопштењу, Приштина, као и обично, намерно погрешним интерпретацијама споразума о телекомуникацијама настоји да створи забуну и неспокој код српске популације у покрајини.

„Постоји јасно формулисан акциони план којим је дефинисано шта се и када дешава у контексту телекомуникација, тако да је свака тврдња о укидању позивног броја 381 за кориснике на Косову и Метохији најобичнија лаж“, додао је он, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

За Србе на Косову и Метохији се ништа неће мењати ни у фиксној ни у мобилној телефонији, а Приштина може по принципу „што је баби мило то јој се и снило“ да жели шта јој је воља, додаје се у изјави Козарева.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала