Словеначки шеф дипломатије: Нећу предложити санкције Русији, случај Скрипаљ је бизаран

© AFP 2023 / Jure MakovecКарл Ерјавец, министар спољних послова Словеније
Карл Ерјавец, министар спољних послова Словеније - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Словеније Карл Ерјавец изјавио је да влади, која би сутра требало да расправља о случају наводног напада нервним отровом на бившег руског агента Сергеја Скрипаља у енглеском граду Солзбури, неће предложити примену дипломатских мера солидарности са Великом Британијом.
Марко Милачић - Sputnik Србија
Милачић: Настављен срамни рат против Русије у Црној Гори (видео)

Хина подсећа да је Словенија једна од осам чланица Европске уније које се нису одлучиле за дипломатске мере којима би изразиле солидарност са Лондоном.

"За сада мислим да је најпре потребно рашчистити шта се у Солзберију догодило, реч је о врло нејасном и бизарном случају", казао је Ерјавец новинарима пред редовни састанак коалиције која одређује дневни ред за редовну седницу владе.

Подсећа се да је Ерјавец већ почетком ове недеље казао да Словенија за сада не размишља о дипломатским санкцијама, односно симболичном отказивању гостопримства једном руском дипломати из амбасаде Русије у Љубљани, као и да међународна истрага тек треба да утврди шта се догодило у Селзбурију.

Наводи се да је Ерјавец данас новинарима рекао да он лично не види разлог за такав потез и да га неће предложити, али да ће о томе бити вођена расправа, па треба да се види шта ће након ње бити закључено.

Танјуг  

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала