Протjерани почасни конзул Русије Подгорици: Брука и срамота!

© Фото : Права Црна ГораПочасни руски конзул Боро Ђукић и Марко Милачић
Почасни руски конзул Боро Ђукић и Марко Милачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Почасни конзул Русије Боро Ђукић, којем је Влада Црне Горе јуче ускратила мандат за дјеловање, саопштио је да је „велика брука и срамота“ за Црну Гору што умјесто изјављивања саучешћа на Дан жалости у тој земљи, она протјерује руске дипломате.

Предсједнички кандидат Праве Црне Горе Марко Милачић поручио је првом човјеку ДПС-а Милу Ђукановићу да би било боље да врати огроман новац који дугује руским бизнисменима, умјесто што се бави протјеривањем руских дипломата.

Милачић је на данашњој ванредној конференцији за медије поводом протјеривања руских дипломата истакао да није у питању само слугански однос званичне власти у Црној Гори према НАТО-у и западним центрима моћи, већ и да је питању „нешто савим лично — Ђукановићево“. Он је казао да Ђукановић сада бјежи од Русије због огромних свота новца које је дужан појединим руским бизнисменима.

„Ђукановићу су одговарали руски бизнисмени када су му давали новац и тада није ни помишљао да протјерује руске дипломате и да води антируску хистерију. Ова скандалозна и срамна антируска хистерија може се подвести под оно што се зове ’психологија дужника‘. Ђукановић је дужан огроман новац одређеним руским бизнисменима и он сада овом антируском хистеријом и политиком бјежи од Русије и покушава да се сакрије у чистом бјежању од своје одговорности и ономе што се зове психологија дужника. Институције ове земље и читава ова земља су таоци његових личних превара, његових личних дугова и његових личних издаја“, казао је Милачић.

Застава Крањевине Црне Горе и Његошев маузолеј - Sputnik Србија
Црна Гора донијела одлуку којом је стала на пут сопственог опстанка

Он је додао да се ради „о врло конкретном новцу и врло конкретним сумама“, и да зна о којим бизнисменима је ријеч, као и да одређени руски бизнисмени сада траже свој новац од господина Ђукановића. 

„Ја њега сада овдје позивам да, умјесто што враћа руске дипломате у Русију, врати новац људима којима је дужан. Ријеч је о огромним милионима“, навео је Милачић.

Црногорској јавности на пресу се обратио и сада већ бивши почасни конзул Руске Федерације у Црној Гори Боро Ђукић, који је казао да је ту функцију „часно и поштено“ обављао од јуна 2014. године.

„Ја сам се водио свих ових година благословом Светог Петра Цетињског, који је оставио нама у Црној Гори благослов са ријечима: ’Проклет био сваки Црногорац који је одступио од мајке Русије‘. А задње ријечи су му биле које је упутио свом братанићу Његошу: ’Моли се Богу и држи се Русије‘. Ја се молим Богу да све ове моје комшије, бивше колеге из Министарства иностраних послова и грађане Црне Горе који раде у државној управи, не сустигне та клетва Светог Петра Цетињског, а многи су одступили“, казао је Ђукић.

„Желим да се захвалим и мојој матичној кући, Министарству иностраних послова која је мене баш одабрала да ја будем то жртвено јагње у овој политичко-дипломатској бруци која је задесила Европу и која није заобишла нашу Црну Гору. Жао ми је што ја нисам једино жртвено јагње и жао ми је што је протјеран још један (руски) дипломата“, казао је он.

Ђукић је саопштио да је главни разлог антрируске хистерије и протјеривања руских дипломата у свијету данас тај јер је „Русија једина водећа земља на свијету која се бави мудром политиком и заштитом цијеле земљине кугле од међународног тероризма“, као и да су руске дипломате на удару јер штите ту истину.

Руске дипломате напуштају амбасаду Русије у Лондону - Sputnik Србија
Руске дипломате напустиле Велику Британију

На концу, Ђукић је поручио да овдашња Европа умјесто да цијени историјску помоћ Русије која је четири пута спасавала ту исту Европу, оптужује Русију за све гријехове које сама чини.

„Ова исфабрикована дипломатска брука, која никако не може другачије да се назове, исфабрикована у лондонским и вашингтонским безбједносним фабрикама под именом ’Скрипаљ‘ такође је изрежирана са намјером како би протјерали руске дипломате и да би народ Европе и свијета живио у лажи и да не би чуо праву истину.“

„Једино због чега жалим јесте то што је моју агремантуру ускратила моја матична кућа и највише жалим што је то урадила на Дан жалости у Руској Федерацији због погибије оне сироте дјеце од пожара у Кемерову. Умјесто да црногорска власт изјави саучешће руској власти она протјерује руске дипломате, ускраћује мандат почасном конзулу што је велика брука и срамота за наш народ и нашу земљу“, јасан је Ђукић. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала