Медији о повлачењу признања Косова: Зашто Пацоли нема храбрости?

© AP Photo / Visar KryeziuБеџет Пацоли
Беџет Пацоли - Sputnik Србија
Пратите нас
Приштински „Зери“ објавио је текст у којем констатује да се косовско министарство спољних послова два дана није огласило поводом одлуке Бурундија да повуче признање Косова, као и да министар Беџет Пацоли два дана „нема храбрости“ да обавести јавност шта се дешава са повлачењима признања Косова која најављује Србије.
Ивица Дачић у Њујорку на изложби Јасеновац - право на незаборав - Sputnik Србија
Биће мање од 100 земаља које су признало Косово, чекам „тужибабу Приштину“

Лист наводи да већ два дана покушава да ступи у контакт са Пацолијем, његовим саветником Јељиром Зиберајем и заменицима Ђерђ Дедајем и Антоном Беришом како би добио одговоре, али се нико од њих не јавља на телефон.

„Данас је други дан како Косово има једно признање мање и нико ни реч не говори о разлозима зашто је дошло до повлачења. Данас, другог дана, премијер Рамуш Харадинај је одговарајући на питање да ли ће тражити одговорност за двојицу заменика премијера, који су рекли да је Бурунди неважна земља, што је Србија употребила као аргумент код Бурундија за повлачење признања, одговорио да ’треба размотрити разлоге повлачења признања‘“, закључује Зери.

Лист наводи и да је Србија организовала екипу лобиста који раде на томе да државе које нису признале Косово то и не учине.

Танјуг

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала