Руска амбасада: Ако нисте повезани са злочином, зашто уништавате доказе

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаГрб на згради амбасаде Русије у Лондону
Грб на згради амбасаде Русије у Лондону - Sputnik Србија
Пратите нас
Запослени у амбасади Русије у Великој Британији реаговали су на чланак „Сандеј тајмса“ посвећен бившем пуковнику ГРУ Сергеју Скрипаљу и његовој ћерки Јулији.

На налогу нa Твитеру руске дипломатске мисије наводи се да су руске дипломате реаговале на чланак под насловом „ЦИА понудила Сергеју и Јулији Скрипаљ ново држављанство“. У тексту се наводи да ће Сергеју и Јулији Скрипаљ понудити нове пасоше и живот у САД како би се заштитили од другх напада.

​На то је руска дипломатска мисија још једном изразила сумњу у ток истраге инцидента.

„Две жртве изоловане од света и чак од своје породице, докази — од животиња до читавих кућа — уништени, а реакција британских медија ’под контролом владе‘: Ако немате никакве везе са злочином, зашто уништавате доказе“, пише у саопштењу амбасаде.

Бивши пуковник ГРУ Сергеј Скрипаљ, који је радио за британску обавештајну службу, и његова ћерка Јулија, отровани су 4. марта у британском Солсберију, што је изазвало велики међународни скандал. Лондон тврди да је у тровање Скрипаљевих супстанцом А-234, које британске власти називају „новичок“, умешана Москва, што руска страна категорички негира.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала