Лула почео да служи казну, ћелија од 48 квадрата

© AP Photo / Andre PennerЛула да Силва
Лула да Силва - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши председник Бразила Луис Ињасио Лула да Силва, који је осуђен на 12 година затвора због корупције, служи казну у условима који и нису тако суморни.
Председница Бразила Дилма Русеф и бивши председник Инасио Лула да Силва - Sputnik Србија
Напето у Бразилу: Лулу хапсе јер жели политику независну од САД

Његова затворска ћелија је величине око 48 квадратних метара, налази се на четвртом од пет спратова зграде Савезне полиције у Куритаби и раније се користила углавном као спаваоница за агенте који су долазили из других градова, преноси АП.

Бразилска локална телевизија пренела је да Лулина ћелија има решетке на спољној страни јединог прозора, али их нема на вратима, ту су кревет за једну особу и мали сто, властито купатило са ве-цеом и тушем са топлом водом.

Да Силва је одвојен од других затвореника, који су смештени на другом спрату.

Током боравка, он ће бити под видео-надзором 24 сата и имаће право два сата да проведе на отвореном простору, оброке ће добијати у пластичним посудама и имаће право на посете средом.

Да судија Серђо Моро није наредио да Лула буде у посебној соби, био би пребачен у затворски комплекс Медико Пенал де Пињаис, где се на одслужењу затворске казне налазе поједини чланови његове владе.

У току ноћи око 5.000 његових присталица провело је ноћ испред затвора након што се предао, а полиција је морала да употреби гумене метке и сузавац како би их растерала.

Лулина Радничка партија саопштила је да је том приликом повређено осам особа, од којих је једна хоспитализована, али да повреде нису озбиљне.

Локални координатор те странке изјавио је да се очекује долазак присталица са југа Бразила и да ће они остати испред затвора док Лула не буде ослобођен.

Са друге стране, на неколико кућа у околини затвора окачене су бразилске заставе, које су постале симбол оних који желе да бивши председник остане у затвору.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала