Дејан Станковић: Драго ми је што ће „моје дете“ оборити рекорд у Русији

© AP Photo / Pier Paolo CitoДејан Станковић
Дејан Станковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Некадашњи капитен фудбалске репрезентације Србије Дејан Станковић изјавио је данас да му је драго што ће га Бранислав Ивановић престићи по броју утакмица за национални тим и да је такав епилог природан, али и да рекорди нису битни, већ оно што се уради на терену.

Ивановић је са 102 меча на један наступ од рекордера Станковића и пред Светско првенство у Русији требало би да га наследи на врху.

Бранислав Ивановић - Sputnik Србија
Србији у Русији ни Путин не може помоћи: Само чудо орлове спасава од понора

„Хвала богу да ће Ивановић да ме смени, тако и треба. Као што ће једног дана можда неко и њега сменити, а онда и тог наследника… Битан је грб, оно што урадиш за репрезентацију, нека буде таквих утакмица ’милион‘ сваког од играча. Рекорди немају везе… Свашта се причало и писало, Бане је моје дете, неко ко је одрастао и направио феноменалну каријеру. Била ми је част, верујем и њему, да делимо свлачионицу и боримо се за исто. Ивановић је одличан момак и играч“, рекао је Станковић Танјугу.

Бивши ас Црвене звезде, Лација и Интера, убеђен је да Србија има велике шансе да прође у елиминациону рунду на Мундијалу у конкуренцији Бразила, Швајцарске и Костарике.

„Мундијал је специфично такмичење, огромна је одговорност и притисак. Прве две утакмице ти говоре све, одлучују да ли ћемо ићи даље… Као што сам пре квалификација рекао да ћемо отићи у Русију, тако и сада верујем да ћемо тамо направити велики резултат. Стојим уз репрезентацију Србије и верујем у њу ко год да је селектор или играч, и тако би требало свако да размишља“.

Како је нагласио, има пуно поверење у селектора Младена Крстајића, још једног некадашњег саиграча из репрезентације.

„Верујем у мог бившег саиграча, драгог пријатеља Младена, селектор је репрезентације, самим тим и мој. Представљаће нашу заставу и бранити наше боје. Немам разлога да не верујем у њега, свом снагом и срцем сам уз Крстајића и ’орлове‘“.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала