Си-Ен-Ен препоручује Србију: Дорћол, нетакнута дивљина, село и ноћни живот

CC BY 2.0 / Aleksandr Zykov / Београд, Дорћол
Београд, Дорћол - Sputnik Србија
Пратите нас
Си-Ен-Ен Травел препоручио је америчким туристима 11 дестинација у Србији, од којих су неке, како је објашњено, намењене поклоницима ноћног живота, а друге љубитељима нетакнуте природе.

Београд је описан као „динамична престоница, која лежи на ушћу Саве и Дунава“.

Посебно је похваљен због ноћног живота, а као интересантна места наведени су Кнез Михаилова, Скадарлија и Дорћол.

Туристима у Србији Си-Ен-Ен предлаже да посете и Земун, који су истакли због великог броја ресторана крај воде, као и због куле Гардош.

Брдо Холивуд - Sputnik Србија
Србија као Холивуд на Балкану

„Српску Атину“, како је Нови Сад назван у тексту, Си-Ен-Ен описује као центар културе и образовања, а од атракција истичу Трг слободе, градску скупштину и римску католичку катедралу.

Суботица је похваљена због своје архитектуре, која, како се наводи у тексту, изгледа „као из бајке“. За примере ове архитектуре Си-Ен-Ен издваја градску скупштину, а посетиоцима се препоручује да посете кулу са које се пружа поглед на град и околину.

За љубитеље природе, Си-Ен-Ен издваја националне паркове Копаоник и Тару — Копаоник као скијашки центар Србије, а Тару због више од 200 километара пешачких и бициклистичких стаза које се пружају кроз нетакнуту дивљину.

Фрушка Гора издвојена је као један од винских центара Србије, где се налази више од 60 винарија, као и 17 манастира, од којих је најстарији подигнут у 15. веку.

„Јединствени природни феномен“, Ђавоља Варош, такође се нашла на листи интересантних дестинација.

На листи се налази и Дрвенград на Златибору, описан као „ексцентрично етно-село урађено у стилу 19. века“ и Шарганска осмица, „чудо инжењерства из 1925. године“.

Једини манастир који се нашао на листи је Студеница, који је иначе и на Унесковој листи светске баштине. Си-Ен-Ен препоручује боравак у једноставним собама манастирске гостионице.

Танјуг

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала