Хапшење Вишинског нема везе са европским вредностима

© AFP 2023 / Genya SAVILOVЗграда у којој се налази редакција РИА Новости Украјина у Кијеву
Зграда у којој се налази редакција РИА Новости Украјина у Кијеву - Sputnik Србија
Пратите нас
Хапшење уредника портала „РИА Новости Украјина“ Кирила Вишинског нема никакве везе ни са европским вредностима којима тежи Украјина, ни са заштитом људских права, нити са било чиме цивилизованим, сматра главна и одговорна уредница новинске агенције „Русија севодња“ и телевизије РТ Маргарита Симоњан.
Новинар Кирил Вишински у суду у Херсону - Sputnik Србија
Украјински суд: Вишинском два месеца затвора

„Чињеница да је Кирил ухапшен за нас није никаква новост. Украјинске власти су још јуче ставиле до знања да је он за њих талац, а таоци се не пуштају док се не постигне оно што су отмичари од таоца желели да постигну самим актом отмице, тако да је јасно да ће они измишљати свакакве изговоре да би га оставили у притвору“, изјавила је Симоњанова за телевизију Русија 24.

Она је нагласила да ће Русија чинити све и наставити да чини све како би Кирил изашао на слободу и наставио да ради свој посао.

Симоњанова је такође напоменула да приписивање издаје домовине човеку који је једноставно радио свој посао — врло професионално, врло промишљено и објективно и да је радио, између осталог, као патриота Украјине — превазилази границе добра и зла.

Раније је суд у Херсону донео одлуку да Вишинском одреди казнену меру притвора од 60 дана без кауције.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала