Руски амбасадор: Док не видимо Скрипаља, не знамо да је жив

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаАмбасадор Русије у Лондону Александар Јаковенко
Амбасадор Русије у Лондону Александар Јаковенко - Sputnik Србија
Пратите нас
Сергеј Скрипаљ може да одбије услуге руских конзула, али је Амбасада Русије у Лондону дужна да се увери да је с њим све у реду, изјавио је у петак руски амбасадор у Лондону Александар Јаковенко.
Солсбери - Sputnik Србија
Скрипаљ пуштен из болнице и пребачен на тајну локацију

Он је нагласио да Амбасада Русије није добила лично саопштење Скрипаља о томе да одбија састанак с конзулима, него само тврдње Форин офиса о томе. 

„Човек то треба да саопшти лично. Желимо да га видимо, јер до данас нико није видео њихове фотографије, нико није чуо њихове гласове, нико није видео да ли су они (Сергеј Скрипаљ и његова кћерка Јулија) живи – ми то не знамо. Због тога, у складу с Бечком конвенцијом, морамо да будемо уверени да је овај човек жив, да је с њим све у реду или није у реду, и он изјављује, на пример: 'Нису ми потребне ваше услуге'. Ми то прихватамо и у том случају затварамо тему. Али у овом тренутку немамо приступ Скрипаљу и проблем је у томе, рекао је Јаковенко на конференцији за новинаре. 

Односи Русије и Велике Британије нагло су се погоршали услед инцидента у британском граду Солсберију, у којем су отровани сарадник британских специјалних служби и бивши сарадник Државне обавештајне управе Русије Сергеј Скрипаљ и његова кћерка Јулија. 

Лондон тврди да је у тровање нервно-паралишућом супстанцом А-234 умешана руска држава, што Москва категорички негира. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала