Лондон: Отпуштање Скрипаља из болнице не мења чињеницу да је то био покушај убиства

© Flickr / Loz PycockФорин офис
Форин офис - Sputnik Србија
Пратите нас
Отпуштање Сергеја и Јулије Скрипаљ, као и полицајца Ника Бејлија из болнице, не мења чињеницу да je овај инцидент покушај убиства уз хемијским оружјем, изјавио је представник британске владе.

У петак је Управа Националне службе за заштиту здравља за југозапад Енглеске саопштила да је Сергеј Скрипаљ пуштен из болнице.

Амбасадор Русије у Лондону Александар Јаковенко - Sputnik Србија
Руски амбасадор: Док не видимо Скрипаља, не знамо да је жив

„Веома је добра вест то што се, према процени сарадника болнице, Сергеј Скрипаљ осећа прилично добро и може да буде отпуштен из болнице. Како су јасно дали на знање медицински стручњаци, господину Скрипаљу потребан је стални медицински надзор“, рекао је представник Министарства иностраних послова Велике Британије. 

Он је навео да је побољшање здравственог стања Скрипаља заслуга лекара и медицинског особља. 

„Ипак, не заборавимо да чињеница да су све три жртве инцидента отпуштене из болнице не мења то да је ово био дрзак и безуман напад, покушај убиства уз коришћење хемијског оружја“, рекао је он. 

Односи Русије и Велике Британије нагло су се погоршали услед инцидента у Солсберију, где су отровани сарадник британских специјалних служби и бивши официр Државне обавештајне управе Русије Сергеј Скрипаљ и његова кћерка Јулија. 

Лондон тврди да је у тровање Скрипаља нервно-паралишућом супстанцом А-234 умешана руска држава, што Москва категорички негира.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала