Трамп открио „највећи политички скандал свих времена“

© REUTERS / Lucas JacksonПредседник САД Доналд Трамп
Председник САД Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп у петак, 18. маја, појачао је нападе на Министарство правде, тврдећи да извештаји показују да је ФБИ убацио или регрутовао барем једног доушника у тиму који је водио његову председничку кампању 2016. године.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Лавров: Надамо се да Трамп не планира да нападне Иран

Трамп је објавио да „извештаји показују да је бар један припадник ФБИ из политичких разлога убачен“ у његову кампању.

„То се догодило на самом почетку, много пре него што је лаж о Русији постала главна прича лажних медија. Ако је то истина, то је највећи политички скандал свих времена“, написао је амерички председник на Твитеру.

Бивши градоначелник Њујорка и државни тужилац Рудолф Ђулијани, сада један од Трампових адвоката, рекао је за Си-Ен-Ен да он „не зна поуздано, а не зна ни председник, да ли је заиста било доушника“.

„Дуго времена нам се говори да је било неке врсте инфилтрације“, рекао је Ђулијани. „Својевремено је председник мислио да је реч о прислушкивању.“

Ни Трамп ни Ђулијани нису дали никакве доказе о инфилтрацији тадашњих власти у Трампову кампању. ФБИ у петак није имао коментар.

Доналд Трамп - Sputnik Србија
Трамп припрема нове мере против Русије

„Вашингтон пост“ је први јавио да је доушник ФБИ и тајни дугогодишњи обавештајни извор осигуравао информације у почетку истраге ФБИ о наводним везама између Русије и Трампове кампање.

„Њујорк Тајмс“ је у среду, 16. маја, пренео да се најмање један владин доушник срео неколико пута с два бивша Трампова саветника у кампањи, Картером Пејџом и Џорџом Пападопулосом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала