Јулијa Скрипаљ — играчка у рукама својих тровача

© REUTERS / Dylan MartinezЋерка бившег пуковника ГРУ Сергеја Скрипаља, Јулија Скрипаљ, током интервјуа за агенцију Ројтерс у Лондону
Ћерка бившег пуковника ГРУ Сергеја Скрипаља, Јулија Скрипаљ, током интервјуа за агенцију Ројтерс у Лондону - Sputnik Србија
Пратите нас
Јулија Скрипаљ је играчка у рукама људи који су извршили операцију у којој су она и њен отац, бивши обавештајац Сергеј Скрипаљ, отровани и скоро умрли, изјавио је за Спутњик руски обавештајац, пуковник Спољне обавештајне службе и члан Савета за спољну и одбрамбену политику Андреј Безруков.
Јулија Скрипаљ током интервјуа у Лондону - Sputnik Србија
My name is Yulia: Погледајте писмо Скрипаљеве ћерке

„Видимо особу која је растројена, која је, хвала Богу, мање-више здрава и чини се да ће бити добро. Она говори оно што треба да каже у ситуацији када око ње стоје људи и траже да одреагује на све што се дешава, уз помоћ унапред припремљеног саопштења, оправдавајући то чињеницом да ће јој тако бити лакше. Она је играчка у рукама оних људи који су извели целу ову операцију“, рекао је саговорник агенције.

Раније је на видео-снимку за агенцију Ројтерс Јулија Скрипаљ рекла да очекује да се врати у Русију. Она је такође поменула и помоћ коју је понудила Амбасада у Лондону, али је истакла да не жели да прибегава њеним услугама. Безруков сматра да је ова изјава превод са енглеског, јер структура језика није руска и постоје преведене конструкције. „Јасно је да су то припремили за њу. Највероватније јој је речено да је у њеном интересу да даје такву изјаву и она је то и урадила“, објаснио је обавештајац.

Мишљење Јулије Скрипаљ о инциденту највероватније су формирали други људи, сматра Безруков. „Она нема никакав алтернативни извор информација. Све до тога да могу да одштампају новине само за њу. То се ради на рачунару. Односно, чак и без присиле се њено мишљење може формирати. То није тешко учинити и она ће, наравно, увек на све реаговати онако како јој буде формирано мишљење“, рекао је стручњак.

Јулија Скрипаљ - Sputnik Србија
Први интервју Јулије Скрипаљ: Хоћу кући!

Безруков сматра да је „случај Скрипаљ“ „апсолутно користан британској влади која, као прво, покушава да задржи свој утицај, а као друго, покрије унутарполитичке рупе — пад рејтинга и окрене Европску унију против Русије“.

Британски шпијун Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија отровани су 4. марта у британском Солсберију. Британска страна тврди да је у тровање Скрипаљевих супстанцом А234 умешана Русија, што Русија категорично негира. Сергеј Скрипаљ је средином маја након лечења пуштен из болнице, а Јулија је изашла из болнице још средином априла.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала