Премијер Италије: Изолација Русије као централног играча не одговара никоме

© AP Photo / Gregorio BorgiaЂузепе Конте
Ђузепе Конте - Sputnik Србија
Пратите нас
Италија се нада да ће формат „Велике осморке“ уз учешће Русије бити обновљен. Рим, међутим, не сматра да под хитно треба укинути санкције Русији, изјавио је италијански премијер Ђузепе Конте.

„Једна од тема о којима смо разговарали била је Русија. Италија је увек за дијалог који не значи укидање санкција данас или сутра. Подсећам да је овај систем повезан с Минским споразумом који је још у фази испуњавања одредби. Потребно је још времена да би се постигао тај резултат“, рекао је Конте на конференцији за новинаре на маргинама самита Г7 у Канади.

„Ми смо, ипак, пренели свим нашим партнерима, укључујући европске, да Русија у изолацији, ако имамо у виду то да она игра централну улогу у најделикатнијим геополитичким кризама, не одговара никоме. Због тога је лична нада Италије, као и раније, да ће бити обновљен формат ’осморке‘ уз учешће Русије“, рекао је Конте.

Самит Г7 одржава се у Квебеку у Канади. Чланице ове групе су Италија, САД, Канада, Велика Британија, Немачка, Француска и Јапан. Русија је у саставу групе била од 1998. до 2014. године, када су остале чланице групе одустале од учешћа на самиту Г8 у Сочију, због догађаја на Криму.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала