Бела кућа потврдила: Путин и Трамп би се могли састати у Бечу

© AP Photo / Mikhail KLIMENTYEVДоналд Трамп и Владимир Путин
Доналд Трамп и Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Вашингтон и Москва разматрају могућност организације састанка председника САД и Русије Доналда Трампа и Владимира Путина. Међу могућим местима одржавања састанка разматра се Аустрија, рекао је директор за Европу и Русију у Савету за националну безбедност при Белој кући Ричард Хукер.
Председнци Русије и САД Владимир Путин и Доналд Трамп разговарају на церемонији фотографисања на самиту АПЕК-а у Вијетнаму - Sputnik Србија
Песков потврдио: Путин и Трамп разговарали о могућем сусрету у Бечу

„Обе стране разматрају могућност састанка. Не мислим да су већ донете неке одлуке или да су договорени неки детаљи, али обе стране проучавају могућност да до њега дође“, рекао је Хукер, одговарајући на питање новинара да ли америчка страна врши припреме за могући састанак двојице лидера.

На питање да ли америчка администрације проучава опцију одржавања састанка на највишем нивоу у Аустрији, Хукер је одговорио позитивно.

„Та опција се разматра, али одлука још није донета“, рекао је он.

Путин и Трамп су се досад два пута срели — у јулу прошле године, када су имали састанак у пуном формату, као и у новембру, када су разговарали на маргинама самита у Данангу.    

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала