Новинар тврди: Отели су ме људи са фантомкама

© Sputnik / Александар МилачићПолиција
Полиција - Sputnik Србија
Пратите нас
Новинар Стефан Цветковић, чији је нестанак пријављен у ноћи између среде и четвртка, тврдио је у Управи криминалистичке полиције МУП Србије да су га отеле непознате особе, чија лица није видео, и која су, наводно, хтела да га пребаце у Румунију, пишу данашње Новости.

Међутим, како наводе Новости, анализа трагова на његовом часовнику, пронађеном поред напуштеног возила, није показала ДНК друге особе, а ни у колима, према досадашњим резултатима анализа, нема сумњивих трагова.

Лист наводи и да је интересантно да је Цветковић пронађен на улици када је излазио из куће, недалеко од свог дома.

Александар Вучић, Небојша Стефановић и Братислав Гашић - Sputnik Србија
Вучић: Нестали новинар жив и здрав, не фали му длака с главе

Према оперативним сазнањима, Цветковић је пре десетак дана био у Приштини у друштву познатог бизнисмена из источне Србије.

С њим је, непосредно пре мистериозног нестанка, највише комуницирао, што директно, што кроз поруке. Одређене разговоре имао је и са телефонским бројем који је лоциран у Приштини, а забележени су и разговори са непознатим особама из Македоније.

Од тренутка када је пријављен његов нестанак, сви Цветковићеви телефони су били погашени, а има их неколико.

Током оперативног рада, пресретнуто је неколико разговара особа с којима је одржавао контакт, чија је суштина била да је он жив и здрав, односно да му се ништа није догодило.

„Он има причу да му је прећено због сазнања које је изнео о убиству Оливера Ивановића, па да су га чак и отели људи који су уплетени у тај злочин“, пишу Новости.

Полиција, у сарадњи са БИА, покушава да реконструише цео случај, а проверавају се и његови контакти.

Политика: Први траг у случају новинара Стефана Цветковића

Први траг на основу којег су истражитељи посумњали да је новинар Стефан Цветковић жив јесте позив који је он у среду око 22.10 сати упутио човеку за кога се испоставило да се бави превозом људи у Румунију, пише данашња Политика позивајући се на незванична сазнања.

Следећи тај траг, наводи лист, полиција и БИА врло брзо су посумњали и да је нестанак новинара инсцениран.

Овај случај, пише Политика, подсећа на украјински сценарио и инсценирано „убиство“ руског новинара Аркадија Бапченка, за кога се тврдило да је убијен у Кијеву, а дан касније се појавио на конференцији за новинаре у Украјини.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала