Ребић: Новинар Цветковић изнео нелогичности и лажи, сат је доказ

© Tanjug / Сава РадовановићНовинар Стефан Цветковић
Новинар Стефан Цветковић - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Новинар Стефан Цветковић изнео је низ нелогичности и лажи, што документују све анализе и провере МУП-а и надлежног тужилаштва у Вршцу, пре свега кроз добијене ДНК анализе, преглед сигурносних камера, али и чињеницу да је „пао“ на полиграфском испитивању, рекао је директор полиције Владимир Ребић.
Стефан Цветковић - Sputnik Србија
Јавио се Цветковић: Отеле ме три особе, једна имала значку

„Ако напоменемо кључни доказ да на сату који је нађен на лицу места наводног кривичног дела не постоји ничији ДНК осим Цветковићевог, а он је напоменуо да му је сат скинут од стране лица које није користило рукавице, јасно је да је прича измишљена и потпуно нетачна“, рекао је Ребић за Танјуг, након данашње конференције новинара Цветковића. 

Потврду да је прича нелогична, указује директор полиције, пружа и резултат полиграфског испитивања, где је Цветковић „пао“ на питањима „да ли је причу измислио и да ли је имао помоћ других лица“. 

Ребић је рекао и да нису потврђени ни његови наводи да се у одређеном временском периоду кретао појединим улицама Беле Цркве, јер прегледом камера није утврђено да се кретао тим улицама, а нема ни наводног возила за које је тврдио да га је пратило. 

Уз то, наглашава директор полиције, спорно је да ниједан грађанин из Беле Цркве није потврдио оно што је Цветковић изнео полицији, имајући у виду да се наводни догађај десио у ширем центру града, који је веома прометан. 

Суд - Sputnik Србија
Цветковић осумњичен за лажно пријављивање отмице

У низу нелогичности за Ребића је и чињеница коју је Цветковић споменуо на данашњој конференцији, а то је да капу, која би могла да буде кључни доказ, сачувао на сигурном месту и није желео да је преда полицији. 

„Логично је када желите да се кривично дело над вама расветли, да кључне доказе предате полицији. Он је капу све дане држао на скривеном месту и практично онемогућио да се узму потребни ДНК трагови“, указао је директор полиције. 

На крају, Ребић је рекао је да је 90 одсто излагања Стефана Цветковића нелогично, а да је начин на који је догађај представио новинарима и јавности комичан.

Додао је и да је новинару дато обезбеђење, које ће остати уз њега све док се не отклоне све сумње да постоје одређене претње. 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала