Нови удар Британаца на Додика

© Sputnik / Александар МилачићПредседник РС Милорад Додик
Председник РС Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Амбасада Британије у Босни и Херцеговини данас је саопштила да председник Републике Српске Милорад Додик ширењем неутемељених оптужби и лажних тврдњи о политици те земље ризикује да „трајно угрози“ односе са Лондоном.
Додик: Британци прислушкују и Вучића и мене

„Врло је разочаравајуће то што је Додик одлучио да представи Уједињено Краљевство као неку врсту претње по Републику Српску. Измишљање лажних претњи можда је добар начин за убирање изборних поена, али носи ризик да угрози дугорочне односе са Уједињеним Краљевством“, саопштила је британска Амбасада у БиХ, преноси Хина.

Додик је 23. јуна рекао да су Британци који су стигли у БиХ специјалисти за дестабилизацију и да се намерно прави заблуда и подмеће како су то војници, а у ствари су то само формално. 
„Овде се ради о једној подвали и лажи. Они су специјалисти који раде на друштвеним мрежама, на медијима, на слушању, прислушкивању, на стварању општег хаоса и на дестабилизацији, примарно Републике Српске“, рекао је тада Додик.

Додик је истакао да све што говори амбасадор Велике Британије у БиХ Едвард Фергусон није истина, те подсетио да је пре годину дана британска Влада одобрила девет милиона фунти за програме подршке спречавању руског утицаја на просторима Балкана, а циљне тачке су Република Српска и Србија.

„Видите на који начин то раде. Овај народ мора да буде свестан да добронамерност Британаца не може да се рачуна и да су они овде у функцији стварања унитарне и централизоване БиХ“, рекао је Додик.

„Нису то војници него специјалисти“ — Додик открива колико Британаца је стигло у Бањалуку

Додик је тада позвао људе да не наседају на „британске прљавштине“ и да је више него јасно шта им је циљ — да уколико не могу да промене структуру власти у Републици Српској, онда бар да смање њену снагу.

„Имамо информације да су њихова два човека у Бањалуци и да се упетљају у свако окупљање више од пет људи“, рекао је Додик.

Он је подсетио да су Британци преко свог високог представника у БиХ Педија Ешдауна највише оскрнавили Дејтонски мировни споразум.

„Ради се о једном криминалцу међународних размера који је злоупотребио и кршио међународно право“, нагласио је Додик и додао да Република Српска, као ентитет, нема снагу да изађе пред међународни правосудни систем и обрачуна се са Ешдауном.

Додик је истакао да Српска „није заборавила та његова зла која су одобрена у Влади Велике Британије и овде сервирана“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала