Капетану Драгану казна смањена са 15 на 13,5 година

© AP PhotoДраган Васиљковић
Драган Васиљковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Врховни суд Хрватске је Драгану Васиљковићу, Kапетану Драгану, смањио казну због ратног злочина над хрватским војницима и цивилима са 15 на јединствену правоснажну казну од 13,5 година затвора.

У правоснажној пресуди од 12. јуна, а која је данас објављена на интернет страници Врховног суда, наводи се да је делимично прихваћена Васиљковићева жалба, преноси Хина.

Како се наводи, за прве две тачке оптужнице изречене су му казне од по седам година затвора, што је обједињено у јединствену казну од 13 година и шест месеци.

У осталим деловима, како се преноси, Врховни суд потврдио је првостепену пресуду коју је сплитски Жупанијски суд објавио 26. септембра прошле године.

Васиљковић је осуђен због ратног злочина у книнској тврђави и при нападу на Глину, док је због недостатка доказа на сплитском суду ослобођен оптужбе да је наредио убиство двојице непознатих заробљених хрватских војника у фебруару 1993. у Брушкој крај Бенковца.

Капетан Драган, који има и српско и аустралијско држављанство, ухапшен је пре 12 година у Аустралији, где је живео под лажним именом и био тренер голфа, а Хрватској је изручен у мају 2015. године.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала