Трамп ништа не разуме: Како су Могеринијева и Јункер насели на превару руских шаљивџија

Пратите нас
Председника Европске комисије Жан Клод Јункера и шефицу европске дипломатије Федерику Могерини преварила су двојица руских шаљивџија, Алексеј Столаров и Владимир Кузњецов, који су их убедили да разговарају са премијером Јерменије Николом Пашињаном.
Владимир Путин - Sputnik Србија
Руски пранкери раскринкали планове ЕУ за дискредитовање избора у Русији (видео)

Како пише „Политико“ позивајући се на „Јуроњуз“, један од превараната се претварао да је Пашињан убрзо након што је прави Пашињан у мају положио заклетву за премијера.

Они су рекли да је Јункер са њима разговарао о одлуци америчког председника Доналда Трампа да се повуче из иранског нуклеарног споразума из 2015. године.

„Ово је за све нас велика брига, а и за мене лично зато што заиста сматрам да је велика грешка то што је Трамп синоћ урадио“, казао је наводно Јункер тада.

О Трампу је у разговору поново било речи када је „лажни“ Пашињан рекао да САД врше притисак на Јерменију.

„Ми морамо изнова да објашњавамо свет господину Трампу, он не разуме о чему се ради. Постараћемо се да боље разуме шта се у Јерменији догађа“, рекао је наводно Јункер који је, како су казали, руског председника Владимира Путина описао као „личног пријатеља“.

Обала Финског залива у региону Санкт Петербурга. - Sputnik Србија
Нова руска „завера“ — мистерије ледених лопти (фото, видео)

Столаров и Кузњецов су такође за „Јуроњуз“ навели да су разговарали са Федериком Могерини која је коментарисала њихове тврдње да Јерменија трпи притисак од суседне Турске и Азербејџана, као и од Русије.

„Ви не живите у једноставном окружењу, али можете сигурно да рачунате на нас као пријатеље на које можете да се ослоните. Тачно је, то је регион пун изазова и суочавате се са различитим врстама притисака и изазова, али сигурна сам да постоји начин да се смире тензије и покуша да се пронађе кооперативан приступ“, рекла је, наводно, Могеринијева.

Међу „жртвама“ ових шаљивџија нашли су се многи, међу којима певач Елтон Џон, који је мислио да разговара са Путином, као и турски председник Реџеп Тајип Ердоган, којег су преварили да разговара са украјинским председником Петром Порошенком.

Они су у мају казали да су телефоном разговарали са тадашњим министром спољних послова Уједињеног Краљевства Борисом Џонсоном, када се један од њих такође претварао да је Пашињан.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала