Четворица ухапшена због крађе за време пожара источно од Атине

© REUTERS / Antonis Nicolopoulos/Eurokinissi Последице пожара на Атици
Последице пожара на Атици - Sputnik Србија
Пратите нас
Грчка полиција ухапсила је четири особе осумњичене због крађе у насељу Неос Вуцас, источно од Атине, које је захватио пожар, а не, како су неки грчки медији спекулисали, због подметања једног од пожара у предграђима Атине.

Осумњичене, од 22 до 26 година старости, ухапсили су припадници мотоциклистичке јединице грчке полиције након што су провалили у кућу евакуисану због погубне ватрене стихије, преноси грчки лист „Катимерини“.

 

Према најновијим информацијама Министарства инфраструктуре и саобраћаја, чији су инжењери почели да процењују штету од пожара, више од 200 кућа је потпуно уништено у пожарима који од понедељка бесне у приобалној области источно од Атине, при чему је живот изгубило најмање 80 особа, преноси „Катимерини“ на свом сајту.

Снимак НАСА пожара у Грчкој - Sputnik Србија
НАСА објавила снимак пожара у Грчкој из ваздуха

Екипе распоређене у местима Рафини, Матију и Неос Вуцасу до сада су провериле 720 кућа и утврдиле да је 211 међу њима неупотребљиво, као и три продавнице и осам складишта, а уз то су 234 куће озбиљно оштећене.

Више од 125 изгорелих аутомобила уклоњено је са улица како би се рашчистиле улице у Матију.

Градоначелник Рафине и Пикермија Вангелис Бурнус оценио је да је 50 одсто градића Кокино Лиманаки изгорело, као и 98 одсто Матија, места у којем је забележен највећи број жртава.

У одвојеном пожару који и даље бесни у Кинети, граду на обали мора западно од Атине, пламен је уништио 139 кућа, а очекује се да ће број таквих кућа порасти на близу 200, саопштио је градоначелник Мегаре Григорис Стамулис.

Током протекла два дана, у пожарима који су захватили Атику живот је изгубило 80 особа, међу којима има и деце, док је више од 180 људи повређено, а на десетине се и даље воде као нестали.

Пожар у Грчкој - Sputnik Србија
Молим вас, преведите овај текст на грчки!

Узроци више пожара у насељима на ободу грчке престонице још нису званично саопштени.

Утврђују их надлежни органи, који истовремено указују да је индикативно то да је помоћ угроженом подручју стигла прекасно, као и да не постоје планови за евакуацију у таквој ситуацији.

Напомиње се да је велики број уништених објеката дуж обале био изграђен бесправно.

Влада Грчке је јуче прогласила тродневну жалост у целој земљи.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала