Племе Масаи: Трамп нас засмејава, док јуримо лавове (видео)

© SputnikМаша Радовић и Масаи
Маша Радовић и Масаи - Sputnik Србија
Пратите нас
Спутњик је имао ексклузивну прилику да на Занзибару разговара са два припадника народа Масаи. Јеремија Вилијам и Јакобо Сингаја су се потрудили да нам открију неке обичаје из њиховог свакодневног живота, како изгледа лов на лавове, али и на који начин бирају председника племенске заједнице.

Масаи су занимљив пастирски народ који живи у пространим источноафричким равницама, на подручју јужне Кеније и северне Танзаније. Изгледа као да живе у прошлости, онако како су вековима раније живели њихови преци. Нису оптерећени рачунањем времена. Њиховим животом управљају изласци и заласци сунца и циклус смене годишњих доба. Двојицу припадника племена Масаи срели смо на острву Занзибар, где долазе у време туристичке сезоне, како би продавали ручно прављене сувенире.

У разговору са симпатичним Јеремијом и Јакобом покушали смо да сазнамо како изгледа свакодневица у 21. веку без радног времена, телевизора, интернета, па чак и струје. Може ли се данас још увек живети у складу са природом? Чини се да — може.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала