Мадуро: Добитник Нобелове награде за мир организовао атентат на мене

© REUTERS / VENEZUELAN GOVERNMENT TVПредседник Венецуеле Николас Мадуро током покашуја атентата дроновима у Каракасу.
Председник Венецуеле Николас Мадуро током покашуја атентата дроновима у Каракасу. - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Венецуеле Николас Мадуро је изјавио да је бивши председник Колумбије Хуан Мануел Сантос дао наређење да се припреми терористички напад на њега, јавила је ВТВ.
Николас Мадуро - Sputnik Србија
Мадуро писао Киму

Налог за убиство венецуеланског лидера је добио венецуелански опозициони лидер Хулио Борхес, наводи Мадуро. Он је био и један од оних који су „покренули механизам за реализацију убиства“, додао је председник Венецуеле, преноси та телевизија.

Сам Борхес који се налази у Калифорнији атентат на Мадура назвао је „фарсом“. Према његовим речима, инцидент је био инсцениран и требало је да буде повод за прогон председникових неистомишљеника.

Покушај атентата на Мадура уз помоћ дронова напуњених експлозивом је изведен 5. августа током говора председника у Каракасу. Група „Фланелски војници“ преузела је одговорност за организацију напада и обећала је да ће опет покушати атентат на шефа државе.

Хуан Мануел Сантос је 2016. године добио Нобелову награду за мир „због напора да дође до прекида грађанског рата који у тој земљи траје већ пола века“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала