Стижу „делије“: Салцбург под опсадом, распоређени стручњаци за експлозиве и хеликоптери

© Sputnik / Радоје ПантовиЋНавијачи Црвене звезде
Навијачи Црвене звезде - Sputnik Србија
Пратите нас
Полиција из читаве Аустрије, стручњаци за експлозиве и хеликоптери распоређени су у Салцбургу, где у среду увече домаћи Ред Бул дочекује Црвену звезду у мечу који ће одлучити који ће се од ова два тима по први пут пласирати у групну фазу Лиге шампиона, преноси РТС.

Очекује се неколико хиљада навијача београдског тима. После хаоса који су у мају направили навијачи Олимпика из Марсеља, власници продавница у главној градској улици узнемирени.

Власти у Салцбургу тврде да су спремне за меч високог ризика између домаћег Ред була и Црвене звезде у последњем колу квалификација за Лигу шампиона, мада власници продавница и кафана у главној градској улици, како се чини, не верују претерано тим обећањима, поучени искуством од пре неколико месеци, када су навијачи из Марсеља направили хаос у центру града.

Албанска застава - Sputnik Србија
„Делије“ запалиле заставу Албаније у Милану (фото)

„Узнемирена сам. Марш навијача кроз Грисгасе је лош за посао. Ко ће платити евентуалну штету?“, рекла је за локални „Салцбургер нахтрихтен“ Бригита Хубер, власница јувелирске радње.

Страх Бригите Хубер резултат је најава да ће у Салцбург стићи око 9.000 навијача Црвене звезде, који ће како се претпоставља, промарширати главном градском улицом у којој се налази њена радња.

Сличан став има и власник пивнице Харалд Крацер, у чијој су се башти у мају навијачи Олимпика из Марсеља сукобили са полицијом, направивши штету која је процењена на око 7.000 евра. Крацер ће вечерас, превентивно, затворити тај део локала.

Тада је у Салцбург дошло око 500 навијача Олимпика.

Власници продавнице ловачке опреме, која се налази недалеко од пивнице, одлучили су да из излога уклоне ловачко наоружање.

Салцбуршка полиција тврди да су све мере безбедности већ покренуте, те да навијаче треба гледати као на посетиоце града.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала