Пут до посла требало би рачунати у радно време?

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаРадници у канцеларијама једне московске фирме
Радници у канцеларијама једне московске фирме - Sputnik Србија
Пратите нас
Путници у градском превозу толико често на путу до посла шаљу имејлове, да би то време требало да се рачуна у радне сате, тврде истраживачи Универзитета западне Енглеске.

Приступ бежичном интернету у градским возилима и све већа употреба мобилних телефона продужила је радни дан, показала је недавна студија.

Студија, која је анализирала 5.000 путника на градским линијама у Лондону након што је бежични интернет постао доступнији, показала је да је 54 одсто путника користило мрежу у градском превозу да пошаље имејлове за посао, преноси Би-Би-Си.

Девојка пере судове - Sputnik Србија
Тражи се перач судова: Плата 22.300 евра

Остали су за слање пословних имејлова користили мрежу на свом телефону, преноси Танјуг.

Они који су ишли на посао, слали су имејлове у вези са радним даном који их чека, док су они који су се враћали кући, завршавали необављени део посла.

Студија је такође показала да је боља интернет веза утицала на то да се продуже радни сати и да више људи користи лаптоп и телефон, како би радили док су у градском превозу.

Истраживање поставља питање о равнотежи између посла и приватног живота и да ли је здраво продужавати радни дан, будући да људи сада рутински одговарају на имејлове ван радног времена.

И најважније — ако је пут до посла постао део тог посла, зар не би требало да се призна у радно време, питају се енглески истраживачи.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала