Ђоковић у финалу Ју-Ес опена: Гладан сам успеха!

© REUTERS / Danielle ParhizkaranНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Новак Ђоковић савладао је у три сета Кеија Нишикорија (6:3, 6:4, 6:2) и бориће се за трећи трофеј на Отвореном првенству САД у тенису. Новак се победом над Јапанцем пласирао у своје осмо финале у Њујорку. Противник у финалу (недеља, 22.00) биће Аргентинац Хуан Мартин дел Потро.

Новак Ђоковић остварио је још једну убедљиву победу у Њујорку и пласирао се у финале последњег гренд слема у сезони, своје осмо на Ју-Ес опену.

Најбољи српски тенисер савладао је Кеија Нишикорија у три сета и бориће се за свој трећи трофеј на „Флашинг медоузу“, а противник ће бити Хуан Мартин дел Потро.

Ђоковић је против Јапанца од почетка меча наметнуо свој ритам игре. За разлику од претходних мечева, није имао превише директних поена, али је зато дубоким лоптама терао противника на грешке.

Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Ђоковић: Вимблдон је бео, Њујорк је бучан

Нишикори је имао само две брејк прилике на мечу, обе у другом гему другог сета, док је Ђоковић искористио четири од 17 брејк шанси.

Меч на стадиону „Артур Еш“ трајао је нешто мање од два и по сата, преноси РТС.

Ђоковић је после победе над Нишикоријем изјавио је да не види границе и да жели да буде још бољи на терену.

„Битно ми је било да се изборим са емоцијама, људска смо бића, емоције су јаке и морамо да их контролишемо. Част ми је што играм тенис и што сам поново урадио добру ствар, једва чекам финале“, рекао је Ђоковић после меча.

Он је поручио да је гладан успеха и да испред себе увек поставља високе циљеве.

„Као и хиљаде других тенисера трудим се да будем најбољи што могу, радим напорно сваког дана. Сваки пут кад остварим нешто велико, осећам да је испред мене нови планински врх који морам да освојим. Не видим границе.“

О Дел Потру каже да има максималан респект и са њим има јако добар међусобни скор 14-4.

„Никада се нисмо срели у грен слем финалу, то је новост, али смо играли 18 пута један против другог. Он је врхунски тенисер и уверен сам да ће бити узбудљиво финале“, додао је.

Дел Потро, коме је светски број један Рафаел Надал због повреде предао полуфинале при вођству Аргентинца 7:6 (7:3), 6:2, нема дилему ко је фаворит.

„Биће то тежак задатак. Сигурно је да обојица јако желимо победу, Новак је већ освојио Вимблдон и игра јако добро. Он је фаворит“, закључио је Дел Потро.

Финални меч на програму је у недељу од 22.00, а кретање резултата и ток меча моћи ћете да пратите на нашем порталу.

Ју-Ес опен се игра за наградни фонд од 25.282.400 долара.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала