Иран ракетирао Ирак — мета штаб иранских Курда (видео)

CC BY 4.0 / Tasnim / Ирански војник
Ирански војник - Sputnik Србија
Пратите нас
Ирански Корпус чувара исламске револуције (део Оружаних снага Ирана) потврдио је да је извео ракетни напад на штаб илегалне Демократске партије Иранског Курдистана који се налази на територији Ирака, јавила је агенција „Тасним“, позивајући се на саопштење те јединице.
Долари - Sputnik Србија
Русија, Иран и Турска напуштају долар у трговини

„У суботу је изведена успешна операција којој је мета био штаб у ком су се налазили руководиоци једне од најозлоглашенијих и најкриминалнијих група, а који је и центар за обуку терориста. На штаб било лансирано седам ракета земља—земља малог домета“, наводи се у саопштењу Чувара исламске револуције.

Према саопштењу, ирански војници су успели да „спрече заверу против националне безбедности Ирана, као и да ликвидирају и ране неколико десетина руководилаца и кључних милитаната група“.

Раније је ирачка телевизија „Рудав“ јавила да је војска Ирана извела ракетни удар на штаб Демократске партије Ирански Курдистан, забрањене у тој земљи, а који се налази на територији Ирака. Том приликом је погинуло најмање девет особа, док је 30 рањено. Напад је био изведен у граду Кеј Санџак источно од Ербила, престонице аутономног Ирачког Курдистана. Према подацима телевизије, међу повређенима је и генерални секретар иранске курдске партије Мустафа Мавлуди.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала